vackra händer

Händerna är den del av din kropp som alltid är synlig, som reflekterar din ålder och som tydligt visar hur mycket du bryr dig om dig själv. Dina händer behöver uppmärksamhet och omvårdnad för att se fräscha ut.

På 1700- och 1800-talet kunde folk avgöra om någon var en dam eller en arbetare genom att titta på deras händer; om de var mjuka och välmanikyrerade var du en dam, om inte så var du troligtvis en fattig arbetare.

För att få vackra händer är det bästa tipset att ta hand om dem lika omsorgsfullt som du gör med ditt ansikte. Här är några tips för din handvård:

Gummihandskarna - din bästa vän vått och torrt (nåväl, i vått åtminstone)
Använd alltid gummihandskar när du tvättar och diskar. Rengöringsprodukter och starka kemikalier skadar dina hud, dina nagelband och naglar. Använd duschcreme istället för tvål om dina händer lätt blir torra och fnasiga. Duschcreme är normalt mindre uttorkande än tvål eftersom fabrikanterna antar att din kroppshud är känsligare än dina händer.

Handkräm
Ha alltid en tub handkräm redo i väskan och smörj händerna regelbundet under dagen. Om du ofta glömmer att smörja in dig, införskaffa flera små tuber och placera ut dem på badrummet, skrivbordet och diskbänken. Gör det till en vana att efter vatten följer alltid kräm.

Nagelbandsvård
Massera in handkrämen noggrant runt dina nagelband och skjut dem försiktigt bakåt. Klipp eller bit aldrig på nagelbanden, det gör dem hårda. Fila istället med en finkornig fil.  

Slip slop slap
Slip slop slap är ett Australiensiskt uttryck för att skydda huden mot för tidigt åldrande, pigmentfläckar och främst mot hudcancer.  Trots att solen i Sverige inte är lika stark borde vi också följa detta, åtminstone när det gäller våra mest utsatta kroppsdelar; händer och ansikte. Smörj in dem med en bra solskyddskräm både sommar och vinter. Dermatologer tror att 95% av hudens åldrande beror på solens strålar. Om du inte vill ha fläckiga, rynkiga händer - slip slop slap!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback